Koop ik onroerend goed via mijn vennootschap of privé?

Vastgoed investeringen kunnen zowel privé als via een vennootschap gedaan worden, maar de fiscale gevolgen verschillen per fase van het investeringsproces. Het is belangrijk om elke investering individueel te analyseren en ook rekening te houden met niet-fiscale elementen zoals financiering.

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten volgens de specialisten van Degroof-Petercam

– 💰 Registratierechten voor de aankoop van een onroerend goed zijn fiscaal aftrekbaar als het via een vennootschap wordt aangekocht, maar verlaagde tarieven zijn beschikbaar voor privé aankopen van een gezinswoning.
– 🏡 Het aanhouden van onroerend goed privé kan gunstige fiscale voordelen bieden, zoals vrijstelling van belasting voor gezinswoningen en belasting op basis van kadastraal inkomen voor verhuurde eigendommen.
– 🏢 Vennootschappen worden belast op werkelijke inkomsten, met standaardtarieven van 25% in de vennootschapsbelasting, wat kan worden verlaagd voor kmo’s.
– 📈 Verkoop van onroerend goed via een vennootschap resulteert in belasting op de meerwaarde, terwijl privéaankopen van een gezinswoning vaak vrijgesteld zijn van meerwaardetaxatie.
– 🤔 Naast fiscale gevolgen spelen ook niet-fiscale elementen zoals financiering een belangrijke rol bij het bepalen of vastgoed het best privé of via een vennootschap wordt aangekocht.

Beleggen in Actieve of Passieve dividendfondsen? Wie wint er met een grote voorsprong?

Actief versus passief: wie is de beste met dividend?

MorningStar heeft een groot rapport over beleggen in dividendfondsen uitgebracht en de impact van de dividendomgeving op fondsstrategieën is het waard om te bekijken. Actief beheerde wereldwijde dividendstrategieën blijken uitzonderlijk succesvol te zijn geweest in het toevoegen van waarde ten opzichte van hun passieve tegenhangers. Passieve beleggers moeten misschien voorbereid zijn op een meer turbulente rit….

Interesse gewekt? Onze Financial Butlers staan klaar om u toe te lichten in welke actief beheerde dividendfondsen u via ons kan beleggen!

Maak hier een vrijblijvende afspraak

Welke 3 groeiaandelen dient u te kopen in 2024?

Morningstar bespreekt kort dé top 3 groeiaandelen die u in uw portefeuille dient te hebben voor 2024 in een buy&hold positie.

Heeft u geen idee waarin u momenteel belegd heeft? Vraag bij één van onze Financial Butlers een volledig vrijblijvende portefeuille-analyse aan!

B-sure to invest smart 😉

Goed nieuws voor feitelijk samenwonenden in Brussel!

Dit en alle andere wijzigingen in de successie-en schenkingsrechten in het Brusselse gewest worden u in onderstaande video kort en bondig uitgelegd door onze partner Degroof-Petercam!

B-sure to watch this.

B-sure TV: Frank Vranken (EDR) Update GVV Mandaat

Deal Talk with Henry Kravis (KKR)

Henry Kravis, medeoprichter van KKR, spreekt over zijn ervaringen in de wereld van financiën en private equity. Hij bespreekt hoe zijn dagelijks leven is veranderd sinds hij zijn rol als co-CEO van KKR verliet en wat zijn prioriteiten op dit moment zijn.

Hoogtepunten

  • 😄 Kravis benadrukt het belang van het behouden van de cultuur van een bedrijf en het opbouwen van relaties met CEO’s voordat een deal tot stand komt.
  • 💼 Hij deelt inzichten over zijn ervaringen tijdens de financiële crisis van 2008 en benadrukt het belang van het focussen op wat je kunt controleren en het zien van crisis als een kans.
  • 💡 Kravis beschouwt het als succesvol om anderen te helpen, de juiste ethische normen te hebben en te luisteren naar feedback.
  • 💰 Hij bespreekt de huidige economische omgeving en wijst op de gevolgen van de Covid-19-pandemie, inflatie en liquiditeitsproblemen in de kapitaalmarkt.
  • 🚀 Kravis is voorstander van het democratiseren van private equity en het bieden van toegang tot particulieren, zodat zij kunnen profiteren van de kansen en rendementen die deze sector biedt.

Opvallende uitspraken

  • “[…] mensen doen zaken met mensen die ze leuk vinden en vertrouwen.”
  • “[…] als je wilt investeren in de alternatieve ruimte, moet er geen reden zijn waarom individuen niet dezelfde toegang tot private markten zouden moeten hebben als instellingen.”

Diepgaande Inzichten over Vermogensbeheer met Michelle Bovy in Dominic’s Business Show

Wij zijn verheugd om te kunnen mededelen dat onze CEO, Michelle Bovy, onlangs te gast was in Dominic’s Business Show. In deze sessie deelde ze belangrijke inzichten over vermogensbeheer, een onderwerp dat centraal staat in onze dienstverlening bij B-sure.

Als multi family office specialiseren we ons in het opbouwen, beheren en overdragen van vermogen. In de uitzending deelde Michelle hoe we onze klanten begeleiden bij het beheer en de groei van hun vermogen met behulp van een multidisciplinair team van specialisten, met expertise variërend van estate planning tot beleggingsadvies en fiscale planning.

Onze aanpak begint met het krijgen van inzicht in het huidige vermogen van onze klanten en het formuleren van hun financiële doelen. Vervolgens optimaliseren we het vermogen om een hoger rendement te behalen. We beschouwen financiële producten als cruciale middelen om deze doelen te bereiken, terwijl we tegelijkertijd risico’s minimaliseren en de kosten in kaart brengen.

Het interview met Michelle Bovy biedt waardevolle inzichten voor zowel ervaren investeerders als diegenen die net hun reis in vermogensbeheer beginnen. Het is een uitstekende bron van informatie over hoe je het meeste uit je geld kunt halen.

We nodigen u uit om de volledige sessie van Michelle Bovy op Dominic’s Business Show te bekijken voor een dieper inzicht in onze unieke benadering van vermogensbeheer.

 

 

Vlaanderen Vraagt daagt Michelle Bovy uit!

Economische verwachtingen door de NBB

Mogen we in 2023 een korte, lichte recessie verwachten of steven we af op een zwaardere economische crisis? Wanneer neemt de inflatie nu eindelijk af? Hoe zit het met de koopkracht en de concurrentiekracht van de ondernemingen en hoe staan de overheidsfinanciën er voor?

De nieuwste cijfers en verwachtingen worden u in deze video gepresenteerd door vicegouverneur Steven Vanackere en econoom Geert Langenus van de Studiedienst van de Nationale Bank. (3min).

 

 

Aanvullend pensioen onder druk