Link gekopieerd

B-sure

to read this

Maak een afspraak

B-sure het laatste nieuws

B-sure neemt strategisch belang in myFaro

Hasselt, 6 juli 2022

MET HAAR STRATEGISCHE PARTICIPATIE IN FINTECH MYFARO BOUWT FINANCIËLE BUTLER B-SURE EEN UNIEKE VOORSPRONG UIT

Er was een tijd dat een vermogen verstandig beheren niet meer inhield dan een bezoek aan zijn bankier bij het begin van het nieuwe jaar. Die traditie is al jaren verleden tijd. Vandaag de dag moet men op een helder financieel overzicht alsook een uitgekiend financieel en beleggingsplan kunnen rekenen om financieel geluk en gemoedsrust te kunnen ervaren.

Daar komt heel wat bij kijken. Het is immers geen sinecure om zélf een correct overzicht van zijn vermogen te maken. Het blijft erg omslachtig en vereist veel manueel werk: bankuittreksels controleren, verzekeringsoverzichten opstellen, inloggen bij diverse banken en digitale tools zoals myminfin, mypension… Het is dan ook logisch dat succesvolle ondernemers, vrije beroepers en vermogende families zich wenden tot gerenommeerde family offices zoals B-sure.

Unieke USP dankzij myFaro

De financiële butlerservice van B-sure begint met het afnemen van een “welfie” en pas na die “welfie” start de unieke meerwaarde voor de cliënt die momenteel enkel aangeboden wordt door B-sure op de Belgische markt. Dit door de combinatie van hun statuut als bankmakelaar in combinatie met de strategische participatie in de fintech myFaro.

Die unieke meerwaarde wordt – naast een uitgekiend en optimaal vermogensdashboard – geconcretiseerd in een waterdicht beveiligde digitale kluis. Die kluis bevat niet enkel belangrijke documenten en contracten. In die digitale kluis krijgen de koersen én de eenheden van de verschillende effectenrekeningen bij diverse banken daarbovenop een automatische update. Dit dankzij de bancaire licentie van B-sure. Door het ontbreken van die licentie kunnen verzekeringsmakelaars en/of financieel adviseurs geen koppelingen leggen met banken en dit aanbod dus niet vermarkten. Daarnaast is het zo dat de PSD2, een Europese richtlijn over betaaldienstverlening, zich momenteel voor België beperkt tot het uitwisselen van data van zicht- en spaarrekeningen. De verplichte uitwisseling van data van effectenrekeningen beperkt andere tools om de cliënten een integraal en up-to-date vermogensoverzicht te geven. Zo realiseert B-sure vandaag een uiterst belangrijke voorsprong in de Belgische markt. .

Perfect op maat van de cliënt

De combinatie myFaro/B-sure- biedt de cliënt concreet de volgende unieke meerwaarde:

  • Een geconsolideerde rapportering door de link met een 20-tal banken met unieke dagelijkse update van koersen en up-to-date-rapportering over het aantal eenheden;
  • Een vergelijking van de diverse beleggingsmandaten op het vlak van rendement, kosten en risico’s;
  • Een duidelijk inzicht in de gevormde spaarreserves bij diverse verzekeringsmaatschappijen in het kader van de pensioenopbouw en de mogelijkheid ze actief te beheren;
  • Een helder overzicht op het onroerend vermogen mét berekening van het rendement van dit onroerend vermogen, niet onbelangrijk in huidige marktomstandigheden met hoge inflatie;
  • Een diepgaand inzicht in de kerndata en cijfers van het zakelijk vermogen zoals balansdata, het ubo-register, de handtekeningbevoegdheid…;
  • Een perfecte integratie van de aflossingstabellen van alle kredieten en de mogelijkheid tot cashflow-planning;
  • Een gedetailleerde berekening van fiscale optimalisatiemogelijkheden rond erfenisbelasting en fiscale aftrekbaarheid van pensioencontracten;
  • Een discreet en onafhankelijk samenwerkingsplatform voor externe vertrouwenspersonen zoals een accountant, advocaat, notaris of bankier.

B-sure CEO Michelle Bovy vat samen: “Onze unieke connectie met een 20-tal financiële instellingen met dagelijkse updates en rapportering, vergelijking van diverse beleggingsmandaten, fiscale optimalisatie, overzicht van onroerende goederen en kredieten, samenwerking met externe adviseurs zoals de notaris of accountant bezorgen B-sure alzo onmiskenbaar een strategische voorsprong in onze erg concurrentiële markt, een voorsprong die ons cliënteel alleen maar voordelen biedt. Op deze manier maakt het B-sure tot een nog aantrekkelijker platform voor ervaren family officers of bankiers met ambitie.”

Over B-sure

B-sure, opgericht in 2009, is een bankmakelaar en onafhankelijke verzekeringsmakelaar die door opbouw, beheer en overdracht het vermogen van haar klanten optimaliseert, zonder zelf een extra kost te vormen. Het multi-family office richt zich tot succesvolle ondernemers, vrije beroepen en vermogende families. Dankzij een unieke digitale kluis krijgen klanten 24/24u een geconsolideerd overzicht van hun volledig vermogen. Belangrijk is dat het vermogen nog niet aanwezig hoeft te zijn, wel het potentieel om dit op te bouwen.

Disclaimer B-sure
Dit artikel en/of beeldmateriaal verstrekt commerciële informatie en mag in geen geval gelijkgesteld worden met beleggingsadvies. De verstrekte informatie vormt geen aanbod betreffende financiële, bank-, verzekerings- of andere producten of diensten. De informatie in dit document is afkomstig van zorgvuldig gekozen bronnen. B-sure geeft echter geen enkele garantie over de actualiteit, de nauwkeurigheid, de juistheid, de volledigheid of de opportuniteit van de informatie, gegevens of publicaties. De redactie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het niet-verwezenlijken van de verwachtingen.