Link gekopieerd

B-sure

to read this

Maak een afspraak

B-sure het laatste nieuws

Family Office B-sure staat in Qontact

Ze zijn schaars en gaan discreet te werk. Toch spelen de family offices een niet te onderschatten rol als financieel adviseur van ondernemers en hun familie. Ze begeleiden hen bij het beheer van hun vermogen. In de brede betekenis van het woord. Family offices geven dan ook niet alleen advies, maar staan bijvoorbeeld in voor de contacten met private bankers, verzekeringsmakelaars, accountants en notarissen.

Je kan dit artikel ook lezen in het Qontact magazine! 

B-sure is de eerste en enige bankmakelaar in Limburg. Founding partner Michelle Bovy en haar negenkoppig team van jonge en dynamische financiële experts zijn daar best trots op. En terecht. Want in heel Vlaanderen tref je slechts een tiental actieve bankmakelaars aan. “Wat ons onderscheidt van de rest is onze totaalaanpak”, stipt Michelle aan. “Wij gaan prat op een dienstverlening ondersteund door vijf pijlers, die elkaar aanvullen en versterken: vermogensopbouw, vermogensbeheer, vermogensoverdracht, beleggingsvastgoed en overdrachtbegeleiding van familiebedrijven. De klanten van B-Sure bestaan uit ambitieuze ondernemers, zelfstandigen, vrije beroepers en professionele sporters. Onze vermogensplanning op maat leidt hen naar een onbezorgde financiële toekomst. Ook startende ondernemers zijn welkom. Voor starters is het immers belangrijk dat ze van meet af aan in de juiste startblokken staan. Sinds een aantal jaren focust B-Sure eveneens op internationale CEO-profielen, topmanagers die gedurende langere tijd op verschillende locaties in het buitenland verblijven. Zij stuiten bij de verhuizing van hun vermogen meer dan eens op complexe fiscale issues. Onze multidisciplinaire aanpak biedt hen een toegevoegde waarde.”

PERSOONLIJK

De aanpak van B-sure is uiterst persoonlijk. “In het begin maken wij van de ondernemer een zogenaamde vermogensfoto of een ‘wellfie’. We bekijken in detail zijn totale vermogen, levensstandaard en gezinssituatie. Verder luisteren onze advisors naar de verwachtingen, verlangens en behoeften. Op die manier brengen wij de doelstellingen en de financiële toekomst van de ondernemer in kaart. Dus: waar staat hij vandaag en waar wil hij naartoe? Onze experts kennen de werking van de financiële markten als hun broekzak. Ze minimaliseren de professionele, persoonlijke en fiscale risico’s en maximaliseren het rendement. Het zijn strategen die vooruitkijken, meedenken over de levenscyclus van de ondernemer en oplossingen naar voren schuiven”, legt Michelle uit.

“Eerste bankmakelaar in Limburg.”

ONAFHANKELIJK

Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar en bankmakelaar werkt B-sure met de meest vooraanstaande nationale en internationale verzekeringsmaatschappijen en private banken. Michelle: “Tot onze partners behoren onder meer Edmond de Rothschild, Puilaetco Dewaay, Banque Internationale à Luxembourg en Deutsche Bank. Precies omdat wij ongebonden zijn, kunnen we de beleggingen, aandelen, obligaties en opbrengsteigendommen aanbieden die optimaal bij de ondernemer passen. Daarom positioneren we ons ook als een family office. Een vertrouwenspersoon voor de gegoede familie, een allesomvattend kantoor waar de klant zowel fiscaal-juridisch als financieel-economisch in goede handen is.”

TRANSPARANT

“Wij zijn heel transparant in alles wat we doen”, vervolgt Michelle. “Uniek in onze financiële planning is ons duurzaam verdienmodel. Een voorbeeld? B-Sure rekent op het vlak van vermogensbeheer of private banking geen in- of uitstapkosten aan. Ons principe? Keep it simple! Want de situatie van de ondernemer verandert continu. Dit is een evolutief proces waarbij het vermogensbeheer helemaal niet duur hoeft te zijn.”

VEILIGE HAVEN

B-sure heeft zijn hypermoderne kantoren ondergebracht in residentie Zuidzicht 1, bij de Hasseltse Blauwe Boulevard. Michelle: “Deze prachtige locatie symboliseert op een perfecte manier waar ons bedrijf voor staat: een veilige, transparante haven voor iedereen die zijn vermogen wil opbouwen en afstemmen op zijn persoonlijke en zakelijke wensen en op zijn levensstijl. Voor nu én later.”

GOED OM TE WETEN

Grip op je kapitaal

1. De financiële experts van B-sure nemen een gedetailleerde ‘foto’ van je huidige situatie. ze bekijken je totale vermogen, je levensstandaard en je gezinssituatie, luisteren naar je verwachtingen en visualiseren je financiële doelstellingen.
2. Alle informatie wordt in een overzichtelijk document gegoten.
3. B-sure maakt een risicoanalyse waarbij de aandacht gaat naar je professionele, persoonlijke en fiscale risico’s.
4. Er wordt een vermogensplan op maat opgesteld. Verstandig spreiden is daarbij het sleutelwoord.
5. De experts staan in voor een accurate opvolging van je dossier. Zij informeren je aan de hand van updates over de evoluties in doelstellingen en verwezenlijkingen.

8 Troeven van een family office

1. Doordacht en gefundeerd pensioenplan.
2. Realistische financiële doelstellingen.
3. Bescherming tegen financiële en andere risico’s.
4. Fiscale optimalisatie.
5. De juiste professionele beslissingen.
6. Een levensstijl die je ook na je pensioen kan aanhouden.
7. Een vermogen dat gemakkelijk over te dragen is aan de volgende generatie.
8. Financiële gemoedsrust.