Link gekopieerd

B-sure

to read this

Maak een afspraak

B-sure het laatste nieuws

Onroerend goed financiering via tweede pijler

29 april 2021 – 09u00-11u00 @ Voka – Kamer van Koophandel Limburg

Een onroerend goed kun je op verschillende manieren financieren. Welke manier voor jou de beste is, hangt af van je persoonlijke situatie en wensen. Tijdens onze infosessie van 29 april 2021 zetten we de verschillende mogelijkheden op een rijtje zodat jij als bedrijfsleider-aandeelhouder op een fiscaal geoptimaliseerde manier je onroerend goed kunt financieren of weer uit je vennootschap halen.

Onroerendgoedconstructies waarbij je als bedrijfsleider-aandeelhouder voordelen geniet uit de onroerende goederen in je vennootschap, liggen almaar meer onder vuur. Daarom kan het  interessanter zijn om een onroerend goed zoals je firmawoning of tweede verblijf weer naar het privépatrimonium te halen.

De klassieke financiering van een onroerend goed via een mensualiteitenlening heeft nadelen. Je moet je loon als bedrijfsleider meestal verhogen om de leninglasten met privékapitaal te kunnen betalen. Bovendien is maar een stuk van de kapitaalaflossingen fiscaal aftrekbaar.

In deze infosessie ontdek je hoe financiering via de (bestaande) pensioenverzekeringen uit de tweede pijler zoals het Vrij aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) en/of de Individuele Pensioentoezegging (IPT), je een interessant alternatief bieden.

 

Programma

In deze infosessie komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • de situering van vastgoed in een vennootschap
  • de nieuwe antimisbruikbepaling
  • het grootschalige onderzoek naar vruchtgebruikconstructies
  • de verhoging van de voordelen van alle aard
 • de voordelen van vastgoed in de privésfeer
  • de onbeslagbaarheid van de gezinswoning
  • de vrijstelling van successierechten
  • de opbouw van pensioen in de privésfeer
  • de vrijgestelde meerwaarden
 • de vergelijking van financieringstechnieken in de privésfeer
 • de uitdieping van een praktijkvoorbeeld van financiering via de tweede pijler (IPT, VAPZ of groepsverzekering)


Doelgroep

Deze infosessie is gericht op eigenaar-ondernemers en hun familiale opvolgers.


Docent

Michelle Bovy, Founding Partner B-Sure

Vanuit hun ankerplaats bij de Hasseltse kanaalkom loodst B-Sure jonge zelfstandigen, ambitieuze ondernemers, vrije beroepers en professionele sporters met vermogensplanning op maat naar een onbezorgde financiële toekomst.


Prijs

Voka-leden:
€ 145,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 185,00 excl. BTW


Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd – in vorm van foto en/of film – dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

 

Inschrijven

Via deze LINK kan je je inschrijven.