Link gekopieerd

B-sure

to read this

Maak een afspraak

B-sure het laatste nieuws

Hoe uw vermogen zo efficiënt mogelijk laten groeien in 3 tips? Tip 1

Tip 1: Kies voor de juiste verpakking!

Vraagt u zich in de supermarkt ook af of die overtollige verpakking nog bijdraagt aan de kwaliteit van het product? Of eerder een marketing middel is om u nog meer van elk te laten kopen?

Stel u diezelfde vraag wanneer u beslist in te tekenen op een bancaire dan wel verzekeringsbelegging. Wat is het nut van de ‘wrap’? Heeft de juridische omkadering voor uw belegging toegevoegde waarde of is het enkel een nutteloze extra verpakkingskost?

Hierbij kort enkele vragen die u zichzelf en uw adviseur dient te stellen:

  • Op welke termijn wil ik mijn vermogen beleggen (< 5 jaar, > 5< 8 jaar, > 8 jaar)?
  • Zal ik, op basis van mijn risicoprofiel, eerder neigen naar rentedragende producten of zal de meerderheid van mijn portefeuille bestaan uit risicodragende producten?
  • Wordt als gevolg hiervan het rendement van mijn belegging niet te zwaar belast met roerende voorheffing van 30%, premietaks van 2% of met de verhoogde beurstaksen (1,32%, begrensd tot 4.000 EUR)?
  • Zal ik eerder regelmatig (lees: een paar keer per jaar) de samenstelling van mijn portefeuille veranderen?
  • Wil ik graag via mijn belegging een successieplanning organiseren of mij beschermen in geval van echtscheiding of overlijden (afwijking van erfrecht, schenking, bescherming voor nieuw samengestelde gezinnen, generation skipping)?

Impulsief aankopen wat u in de folders of op ooghoogte terugvindt in de supermarkt leidt vaak tot een miskoop. Jammer maar helaas, hoor ik u denken.

Het gevolg van een verkeerde ‘wrap’ kan immers zowel substantiële juridische als financiële gevolgen hebben….

Wat als u over een periode van 10 jaar kiest voor een beleggingsverzekering dan wel een bancaire belegging indien beiden een bruto rendement van 4% zouden behalen?