Link gekopieerd

B-sure

to read this

Maak een afspraak

B-sure het laatste nieuws

Herbekijk: Live Q&A met Prof. Stefan Duchateau: De comeback van actief vermogensbeheer?

 

Op vraag van onze klanten had B-sure gisteren weer een online live presentatie met Professor Dr. Stefan Duchateau*. Klik hier om deze te herbekijken.

In april ging de paniek op de beurzen liggen, en herstelden de financiële markten van de historische correctie van maart. Dit met grote rendementsverschillen tussen sectoren en regio’s. Het is namelijk zo dat (naar verwachting) niet alle bedrijven even sterk getroffen worden door de gezondheidscrisis. De technologiewaarden en biotechbedrijven bleken zoals verwacht de sterkhouders in de portefeuille.

In een snelle reactie verlaagde de FED op 3 maart, de tarieven met 50 basispunten. Alle belangrijke centrale banken hebben vervolgens dit voorbeeld gevolgd en hun rente aangepast tot ongeveer 0%. Tegelijkertijd werden onconventionele interventies opgezet, die soms verder gingen dan wat er in 2008 werd gedaan. In de Verenigde Staten vertegenwoordigt het tot nu toe uitgevoerde herstelplan 11% van het BBP en is het bedoeld om een cascade van bedrijfsfaillissementen te voorkomen. Het economisch herstel zal geleidelijk verlopen en zal waarschijnlijk onvoorwaardelijk worden gesteund door regeringen en centrale banken…

Zal dit herstel de komende maanden gepaard gaan met de nodige volatiliteit (naar boven en beneden) op de financiële markten? Kan een actieve vermogensbeheerder nu meer dan ooit voor u toegevoegde waarde bieden bij het navigeren door deze woelige wateren?

U vindt hier de opgenomen presentatie terug, waarbij hij de vragen van onze klanten wist te beantwoorden, samen met up-to-date grafieken en zijn heldere macro-economische visie.

Wij zullen u verder op de hoogte houden, gezien de enorm positieve feedback plannen we eerstdaags een nieuwe sessie met jullie in.

Indien u nog meer vragen heeft, of een vrijblijvende (online) meeting met ons wenst voor advies op maat, neemt u gerust contact op via: info@b-sure.eu of contacteert u uw financiële butler binnen B-sure. Wij zijn allemaal 100% bereikbaar in deze bijzondere tijden om u te woord te staan!

Prof. Duchateau doceert Portfoliomanagement, Financial engineering en Financieel risicobeheer (HUB), Portefeuillebeheer en beleggings- Leer (KU Leuven), Financial Derivatives (Uhasselt)

Deze video verstrekt commerciële informatie en mag in geen geval gelijkgesteld worden met beleggingsadvies. De verstrekte informatie vormt geen aanbod betreffende financiële, bank-, verzekerings- of andere producten of diensten. De informatie in dit document is afkomstig van zorgvuldig gekozen bronnen. B-Sure geeft echter geen enkele garantie over de actualiteit, de nauwkeurigheid, de juistheid, de volledigheid of de opportuniteit van de informatie, gegevens of publicaties. De redactie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het niet-verwezenlijken van de verwachtingen.