Link gekopieerd

B-sure

to read this

Maak een afspraak

B-sure het laatste nieuws

Gratis webinar aandeelhoudersovereenkomst: di 28/4 om 18:00u: Goede afspraken maken goede vrienden!

Het gezegde “goede afspraken maken goede vrienden” klinkt u wellicht bekend in de oren. Deze gouden raad geldt in het bijzonder wanneer u samen met uw (zaken)partner een vennootschap heeft. Financiële kwesties of een verschil in visie over het beleid of de toekomst van uw bedrijf kunnen immers in ijltempo ontaarden in oeverloze discussies, ruzie en dure en tijdrovende gerechtelijke geschillen.

 

Daarom is het raadzaam om tijdig, d.w.z. zolang u en uw zakenpartner goed overeenkomen en een en ander in vertrouwen kan besproken en geregeld worden, duidelijke afspraken te maken met elkaar. Want door te anticiperen op mogelijke fricties beschermt u het belang van uzelf en uw vennootschap.

 

Denk voorts niet te snel dat een aandeelhoudersovereenkomst enkel nodig is in grote bedrijven of voor wie een nv heeft. U zal merken dat zij ook haar nut bewijst in een kmo als de uwe.

 

In dit gratis webinar maken wij aan de hand van een aantal concrete scenario’s op een praktische manier duidelijk hoe u kunt vermijden dat er op termijn onoverkomelijke problemen ontstaan tussen u en uw medevennoten, of dat u wordt geconfronteerd met onaangename verrassingen.

 

Onder meer de volgende valkuilen komen aan bod:

  • Hoe vermijdt u dat uw zakenpartner zijn aandelen verkoopt en u onverwachts wordt opgezadeld met een nieuwe medeaandeelhouder die u niet wenst of geen meerwaarde biedt voor uw bedrijf?
  • Heeft u ook de mogelijkheid uitgesloten dat uw zakenpartner, die zijn aandelen via een managementvennootschap aanhoudt, zijn managementvennootschap verkoopt en u alsnog, via een achterpoortje, met een ongewenste derde wordt opgescheept?
  • Uw zakenpartner en u hebben elk de helft van de aandelen. Hoe doorbreekt u mogelijke patstellingen bij onenigheid?
  • Hoe geraakt u van een medeaandeelhouder af wanneer de samenwerking wordt beëindigd?
  • Wat gebeurt er als uw zakenpartner overlijdt of geestesonbekwaam wordt?
  • Hoe maakt u afspraken rond uitstap op pensioengerechtigde leeftijd?

 

Wij stippen telkens aan via welke afspraken in een aandeelhoudersovereenkomst en/of in de statuten deze bekommernissen kunnen worden overwonnen. Uiteraard zal u daarbij de mogelijkheid hebben om vragen te stellen.

B-sure to join us….! Registreer je om de link naar de meeting te ontvangen: Ik schrijf me hier in!

Deze Teams meeting wordt bijgestaan door: Hubco.be (Office 365 en Microsoft Teams support)