Link gekopieerd

B-sure

to read this

Maak een afspraak

B-sure het laatste nieuws

Fiets met B-sure 1000 km naar de top van de Tourmalet tegen kinderarmoede!

Michelle Bovy

CEO

B-sure


B-sure: Financieel geluk voor de volgende generatie

Bij B-sure geloven we al jarenlang in het belang van de volgende generatie. Helaas hebben niet alle kinderen dezelfde kansen om succesvol te worden in het leven en te bouwen aan financieel geluk. Daarom ondersteunen wij met heel ons hart het warme project “B-sure to Ride” in de strijd tegen kinderarmoede in België.

Ride to Unite

Het initiatief “Ride To Unite” ontstond in 2021 toen het dochtertje van Leendert Van Hulle kort na haar geboorte ernstig ziek werd door het RSV-virus en 10 dagen in een kunstmatige coma gehouden moest worden. Dankzij het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van het UZ Gent heeft zij het overleefd. De eerste Charity Ride in 2021 was dan ook ten behoeve van dit kinderziekenhuis. Maar net als vorig jaar zal deze derde editie, waaraan maar liefst 26 renners deelnemen, worden verreden ten behoeve van Stichting Pelicano.

Stichting Pelicano

Stichting Pelicano streeft naar het oplossen van kinderarmoede in België door middel van een langdurig engagement. Zodra een kind erkend wordt als Pelicanokind, ontvangt het financiële steun via zorgpartners, totdat het klaar is om deel te nemen aan de arbeidsmarkt. “Het is juist dit langdurige engagement dat veel bedrijven aanspreekt in het kader van hun bijdrage aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en het behalen van ESG-doelstellingen”, zegt Kristof De Boever van Stichting Pelicano.

De voorbereiding

Afgelopen zaterdag namen 26 renners deel aan een voorbereidingstocht voor hun grote rit naar de top van de Col du Tourmalet. Deze tocht was bedoeld om de belangrijkste shirtsponsors te bedanken, waaronder Delreu Rent, Mig Motors, Agristo, SC Packaging, EMT Consulting en ID Cleaning. Uiteraard maakten we ook een tussenstop bij onze nieuwe vestiging van B-sure in Waregem!

Onze collega en Financial Butler, Patrick Vandevelde, was mede-initiatiefnemer voor deze sponsoring. “Het feit dat één op de vijf kinderen in België in armoede opgroeit, heeft me diep geraakt”, zegt Patrick. “Wat het initiatief van Stichting Pelicano zo bijzonder maakt, is dat ze zich op een duurzame manier inzetten voor elk Pelicanokind. Ze bieden ondersteuning en begeleiding alsof het hun eigen kind is, en dit tot het kind een diploma behaalt en een volwaardige en actieve rol kan spelen in onze maatschappij”, voegt Patrick eraan toe.

“Dat klopt inderdaad”, vult Kristof De Boever aan. “Stichting Pelicano zorgt er ook voor dat de financiële steun rechtstreeks ten goede komt aan het welzijn van het kind.” De

Boever benadrukt bovendien dat Stichting Pelicano “volledig afhankelijk is van donaties, legaten, zakelijke partnerschappen en initiatieven zoals Ride To Unite”. Daarom zijn we ontzettend dankbaar voor dit initiatief van Ride To Unite, en daarom is het evenement dit jaar uitgegroeid tot een gezamenlijke organisatie van Ride to Unite en Stichting Pelicano.

De uitdaging!

De tocht begint op 1 juli om ongeveer 11:00 uur in Parijs en eindigt op 5 juli, 1000 km verder, op de iconische Pyreneeënberg Col du Tourmalet. De volgende dag zal de Tour de France langs deze bergpasseren, dus zullen de renners van Ride to Unite en hun begeleiders aanwezig zijn.

Zaterdag zal Jochen Colla namens B-sure aan de startlijn in Parijs verschijnen! Jochen is niet alleen vader van 3 prachtige zonen en getrouwd met een wielerfanate, hij heeft ook al zo’n 5 jaar een passie voor fietsen en gaat graag bijzondere uitdagingen aan, zoals in 2 dagen van Hasselt naar Parijs fietsen. Hierbij koppelt hij zijn inspanningen altijd aan een goed doel, waardoor hij op zijn manier kan bijdragen aan een mooiere wereld. Jochen is de 40 gepasseerd en merkt dat ook in zijn trainingen… Wij wensen hem veel succes in deze uitdagende tocht! Volg Jochen op: www.cyclingismylife.be of volg onze updates op onze blog en sociale media.

Hoe kan u helpen?

We doen een warme oproep aan onze cliënten, ambassadeurs en aan alle succesvolle ondernemers die financieel geluk kennen, om samen met ons een donatie te doen voor Ride to Unite. Samen kunnen we het verschil maken en ervoor zorgen dat kansarme kinderen alle kansen krijgen op financieel geluk.

U kunt een fiscaal aftrekbare donatie doen (vanaf 40 euro) via rekeningnummer BE51 0689 4267 8662 met de vermelding “RTU 2023 + B-sure”, of u kunt onze renner Jochen Colla individueel steunen via “Steun hier Jochen en B-sure voor Pelicano!“.

Samen kunnen we het verschil maken en kinderarmoede bestrijden. Laten we samen streven naar een mooiere toekomst voor alle kinderen in België!

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.ridetounite.be en www.pelicano.be.

Contact: Leendert Van Hulle (info@ridetounite.be) en Kristof De Boever (kristof.deboever@pelicanofoundation.be).